Jdi na obsah Jdi na menu

Porod

29. 9. 2007

Když se nám blížil termín porodu, zjišťovali jsme, jak ho poznáme a v kterou dobu fenky většinou rodí. V moudrých knihách se píše, že feny rodí většinou v noci. To nám potvrdila i naše veterinářka a také naši známí, kteří už nějaká štěnda odchovali.

Od 60. dne jsem začala spát se Zarou v kotci, kde jsem měla i kompletní výbavu k opečování štěníků. První a druhou noc Zarunka zjišťovala, co tam vlastně dělám a každou chvíli mě olizovala, takže jsem si ráno musela dát sprchu abych nelepila . Třetí noc se věnovala hrabání a opět i olizování paničky, ráno byla v pohodě a chrněla, tak jsem si zase šla dát sprchu. :o))

Po těchto třech probdělých nocích, jsem se chtěla dopoledne trochu prospat, protože jsem ještě neměla volno a musela jsem do práce. Zaru jsem v 10:00 vyvenčila, ona byla v pohodě a chtěla jako vždy bláznit, a ve 12 hodin jsem k ní přišla po mém krátkém spánku… a koukala na mě Zara a u ní dvě štěňata. Tak jsem je prohlédla a zavolala Petrovi, že mě musí v péči u Zary vystřídat. Ta mezitím porodila i třetí a čtvrté štěndo a když přijel Petr bylo na světě i páté.Po jejich prohlídce jsme věděli, že máme čtyři holky a jednoho kluka. Zatímco jsem byla v práci, tak se narodily ještě dva kluci a po mém návratu jedna holčička. Konečné skóre tedy bylo 5 : 3 (holky vedou :o)). Zarunka vše zvládla v pohodě o štěníky se starala bezvadně, jenom já u ní strávila další bezesnou noc (tentokrát pozorováním mimin.)

Pro nás z toho plyne ponaučení, většina fen rodí v noci, ta naše v poledne :o)).