Jdi na obsah Jdi na menu

1. Moravský sraz

22. 4. 2009

1. Moravský sraz - Slunečná, Nová Ves u Rýmařova

27.-29. 3. 2009

 

Když nám přišel e-mailem dotaz, jestli bychom se zůčatnili srazu na moravě, neváhali jsme ani chvilku. Na sraz samozřejmě pojedem a je jedno, kde se koná, vždyť se těšíme na podobné šílence jako jsme my. Takže, jsme se nemohli dočkat víkendu, kdy se sraz konal. :o))

Den D nastal, my naložili sbalené věci a vyrazili směr Morava. U Hradce Králové jsme jen tak mimochodem zjistili, že náš ostřílený vůdce smečky si zapoměl druhé (a samozřejmě ty lepší) boty doma :o)). Takže po zbytek cesty jsme střídavě poslouchali: " já nemám botičky" ; to když jsme jeli místy, kde ještě ležel sníh, anebo : " jedny boty, budou určitě stačit, vždyť na moravě už určitě sníh není "; to když jsme jeli údolími, kde se krásně zelenala tráva. Ve Slunečné, jak název napovídá sníh opravdu nebyl..., ale asi tak před týdnem. V době když jsme dorazili, bylo všude asi dvacet čísel mokrého sněhu. :o)) Takže, když nás přišla přivítat Lenka Palečková s omluvou, že ten sníh opravdu nebyl v plánu, hned se Petr politoval, že si nechal doma druhé botičky. (pak jsme zjistili, že doma zůstali nejen botičky, ale i lahev slivovice, což byla docela škoda)

No, ale jinak se sraz vydařil, účast byla sice slabší, než jsme zvyklí, ale je to první sraz na moravě a příště dorazí určitě víc lidí, my určitě. :o)) Ubytování bylo skvělé a díky vytápěné ubytovně, nám ty jedny boty v pohodě stačili.

A teď k hafanům, Zarunka byla v sobotu úplně skvělá, zákusy měla perfektní a ani rojnice na kousáči ji nevykolejila a předvedla skvělý zákus. V neděli byl lepší Nabat, Zara byla zřejmě unavená ze soboty, a tak měl Nabatek šanci předvést, že když chce tak i kousnout umí :o)). A vybojoval krásné druhé místo. Samozřejmě, že i ostaní psi byli skvělí. Perfektní byl Dorofey, který má svůj zvláštní styl, jakým vždy čeká na figuranta, s kavkazanů se mi mezi kousáčema velice líbil Taras Bulba, a krásně se předvedla fenka moskeváka Anja Runwa canis, která ač nováček se nebála a v neděli měla krásný závěrečný zákus. I psí drobotina se předvedla a bylo jedno jestli se jednalo o mimča do 12 měsíců nebo o dorost do 24 měsíců, figuranta se nebál nikdo z nich.

Ještě k té slivovici, v sobotu večer chtěl Petr slavit umístění naší Zarunky a taky ostatní chtěli trošku popít při tom našem setkání,  ale majitelé penzionku, nás trochu neodhadli a tak postupně došlo všechno pití, a my byli večer střízliví :o)) Jak nám ta slivovička chyběla, nebyli jsme však jediní, kteří své železné zásoby nechali doma... Vyzráli na to páníčci od Azima a Bulavy, kteří si dovezli vínko. :o))

Tímto bych chtěla poděkovat organizátorům Moravského srazu - Robertovi a Lence Palečkovým (CHS Canisraptor); za to že se rozhodli uspořádat sraz a těším se na příští setkání.

A nyní výsledky:

Sobota

Pes do 12. měsíců:

1. Cesar z Ďáblova dvora

Fena do 12. měsíců:

1. Connie z Ďáblova dvora

2. Bharaka z Tadeášových domků

Pes do 24. měsíců:

1. Varjag Právo Tesáku

2. Optimist iz Vernych stražej

Pes nad 24. měsíců:

1. Taras Bulba Právo Tesáku

2. Dorofey Arita Kesh

3. Azim Nagajka

4. Nabat Právo Tesáku

5. Antony z Rodu Romanovců

Fena nad 24. měsíců:

1. Sara Právo Tesáku

2. Aischa z Ďáblova dvora

3. Anett z Ďáblova dvora

4. Bulava Nagajka

5. Anja Runwa Canis

6. Canja z Heřmanické samoty

Nejlepší kousáč do ringového obleku:

1. Sara Právo Tesáku

2. Dorofey Arita Kesh

3. Anett z Ďáblova dvora

4. Bulava Nagajka

5. Taras Bulba Právo Tesáku

6. Azim Nagajka

7. Aischa z Ďáblova dvora

8. Nabat Právo Tesáku

9. Antony z Rodu Romanovců

Neděle

Pes - fena do 12. měsíců :

1. Connie z Ďáblova dvora

2. Bharaka z Tadeášových domků

Pes - fena do 24. měsíců :

1. Optimist iz Vernych stražej

2. Varjag Právo Tesáku

Pes - fena nad 24. měsíců :

1. Azim Nagajka

2. Nabat Právo Tesáku

3. Taras Bulba Právo Tesáku

4. Bulava Nagajka

5. Sara Právo Tesáku

6. Dorofey Arita Kesh

7. Aischa z Ďáblova dvora

8. Anja Runwa Canis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 1. Moravský sraz _ březen 2009