Jdi na obsah Jdi na menu

2. Moravský sraz

12. 4. 2010

Slunečná, Nová Ves u Rýmařova 9.4. - 11.4. 2010

Tak je tu zase jaro a s ním již druhý moravský sraz. Máme už všechno sbaleno (hlavně druhé botičky), naložit psy a hurá na Moravu.

Po příjezdu jsme se přivítali s pořadateli a se známými a stejně postiženými jako my. Vyvětrali jsme psy a usadili k večernímu posezení. Nenápadně se utvořily dvě skupinky "znepřátelených" táborů - kavkazáků a moskeváků  alias bernardýnů :-D, ale stejně jsme si příjemně popovídali o svých miláčcích (těch chlupatých a čtyřnohých).

V sobotu začalo soutěžení, štěňata do 12 měsíců předváděla pěkné výkony, někteří si chtěli s figurantem spíš hrát, jako malý moskeváček, který chodil do kruhu za piškotku a jako odměnu si chtěl odnést karabinu s lanem z úvazu :-), jiní už začali svého páníčka bránit. Ve fenkáchbyla zaslouženě nejlepší Cijra z Tadeášových domků - první bod pro kavkazáky :-), fenka dobrá, páníček se musí zlepšit, řečeno slovy figurantů :-D

Kategorie do 24 měsíců byla převážně o moskeváčcích, kteří již přece jenom páníky bránili více. Nás zajímala hlavně kategorie nejstarší, ve které soutěžili Nabat se Zarou. Mezi psy bylo několik osvědčených kousáčů a tak jsme věděli, že Nabatík nemá moc nadějí na lepší umístění ( to by se musel stát zázrak). No, štěstí občas sedne i na "vola", jak se říká:-)) Figuranti vymysleli novou věc - postavili lavičky, které měl pes překonat. Kdo znáte Nabata a jeho nechuť přeskakovat cokoli, co jde obejít, je vám jasné, co udělal. Nenamáhal se skákáním, lavičky oběhl a předvedl na něj docela slušný zákus, a žádný další pes už lavičky nepřekonal, ať už skokem nebo oběhnutím. A díky tomu Nabat získal 1. místo a další bod pro kavkazany :-)) Článek se mohl jmenovat - jak vyčůraný kavkazák porazil "bernardýny" :-)), ale není jen o Nabatovi ale i o ostatních a máme přece jenom moskeváky raději, než třeba čivavy :-D

Zarunka neměla svůj den, a také nám nikdo nevěřil, že se z ní stal kavkazský naháč, dokud jsme ji nepřivedli ( to pak padali výrazy jako hydra, hyena a podobně, však ona si to Zara všechno hezky pamatuje, a její panička také :-)) Lavičky se snažila překonat stejně jako Nabat, jenže já jsem udělala chybu a nechala lano zamotat do lavičky a Zara ji pak táhla za sebou, což ji rozhodilo. Musím přiznat, že první místo si plně zasloužila Bulava Nagajka, která jako jediná překonala lavičky skokem. Bod pro moskeváky. Zara i přesto vybojovala třetí místo.

V kousáči se Nabatovi obíhání lavičky vymstilo, neboť všichni psy následovali své páníčky a lavičky přeskočili. I Zarunka, u které jsem se bála, že se jí nebude po mé předchozí chybě, chtít skákat, za mnou ochotně šla. No, kluci budou prostě trénovat :-)

Sobotní večer pokračoval přátelským hašteřením mezi majitely "bernardýnů" a kavkazáků ( dle některých páníčků od moskeváků - to jsou nepovedené prototypy moskeváka, které byly postupně vylepšeny :-))

V neděli pokračovaly soutěže, ve smíšené kategorii do 12 měsíců získala 1 . místo opět Cijra a v katgorii nad 2 roky, zachraňoval čest kavkazáků Arrash Grow z Tadeášových domků.

Při závěrečném hodnocení bylo odpuštěno celkové vítězství moskeváků, neboť to jsou vlastně maskovaní kavkazáci :-)) Hlavně, že jsme se všichni zase krásně vyblbli.

Na závěr bych chtěla vyhlásit svoji soukromou soutěž fotografa srazu - a to

Přeskok přes lavičku páníčky :

1. místo Olda Rek  - zástupce  Bulavy Nagajky

Obrazek

Obrazek

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                             2. místo Láďa Bludský - Axxa z Tadeášových domků   

Obrazek

 

o 3. místo se dělí Martin Koňařík - Optimist

Obrazek

 

a páníček Assana z Tadeášových domků

Obrazek