Jdi na obsah Jdi na menu

Lázně Bělohrad 20.9.2008

11. 10. 2008

Na tuto výstavu jsme konečně vyrazili v plném počtu. (Petr, já, Nabat a konečně i nehárající a nerodící Zara).

Vyrazili jsme už v pátek večer, aby si nás pesani užili a my si zavzpomínali na doby, kdy jsme spávali pod širákem. (Já jsem si na to pořídila nový spacák, takže jsem si to užila a nebýt malého deštíku ve tři v noci, tak spím až do rána.)

Ráno jsme zjistili obsazení ve třídách, v Zarunině třídě bylo sedm fen a  s Nabatem byli další dva psi ve třídě vítězů.

Protože Zara byla na výstavě poprvé, a Nabatík byl už poražen Pamírem na předchozích výstavách, tak jsme neočekávali žádné přední umístění. Okoukli jsme Arischku, která vyrostla do krásy, pozdravili se se známými ( Argo, Romanovci, Dorofey, Adžika atd.) A šli se Zarou do kruhu, byla to vlastně premiéra její i moje, Nabata vždy vodil Petr. Když jsme vstupovaly do kruhu, říkala jsem si, že budeme pátí (dvě feny nedorazily). Zpočátku nás nechala rozhodčí proběhnout a Zara si kruh hned označila, (po ní i Adžika a Petr musel uklízet, tak to vzal po obou :o)). Když jsme čekaly na předvedení a ukázání zubů, Zaru to přestalo bavit, (jako vždycky) a začala být silně znuděná. Naštěstí ji probral Dorofey, který se rozhodl zaštěkat na Petra a Zara narostla a hlídala si svého páníka (přeci na něj nějaký moskevák nebude ukazovat zuby.) Díky Dorfíku :o)). Pak už to šlo rychle, zuby jsme ukázaly s pomocí Petra a v pohybu jsme se předvedly také. Postupně jsem si říkala, že bychom poslední být nemusely, ale když nám oznámili, že jsme první, byla jsem hodně překvapená ( a samozřejmě, mě to hřálo u srdíčka, že se Zarunka líbí nejenom nám).

Pak šli na řadu psi v e třídě otevřené a přišla třída vítězů a v ní Nabat, Amír a Pamír. Protože Pamír neukázal zuby, rozhodovalo se mezi Amírem a Nabatem. Nakonec vyhrál  Nabat a už se rozhodovalo o nejlepším představiteli plemene. Trochu mi bylo líto Tarase (vítěze třídy otevřené), který šel mezi Nabatem a Zarou (zepředu se na něj snažila dostat Zara a zezadu dorážel Nabat). BOBa nakonec získal Nabat. A pak jsme už čekali na závěrečný kruh vítězů.

Mezitím jsme okoukli moskeváky, kterých bylo 30. Do závěrečného kruhy nastoupilo celkem devět psů. Nabat získal ještě cenu Lázní Bělohrad a nakonec byl vyhlášen i jako Národní vítěz a tím vlastně vyhrál celou výstavu.

Na to, že jsme se  na výstavu jeli vlastně jenom zůčastnit a potkat se se známými, jsme jeli domů zavaleni cenami a se skvělým pocitem na duši, že máme skvělé psy (to samozřejmě víme). A jsme rádi, že to pro nás dopadlo, tak dobře.

A teď předběžné výsledky, tak jak si je pamatujeme:

Třída dorostu - feny

Arischa Sar-Nab - velmi nadějná 1

Bela Ďábel Kavkazu - nezúčastnila se

Třída mladých - psi

Varjag Právo Tesáku - neposouzen

Třída otevřená - feny

Adžika Sluneční vrch - výborná 2, res. CAC

Aggy Ďábel kavkazu - nezúčastnila se

Alma Ďábel kavkazu - nezúčastnila se

Axxa Z Tadeášových domků - výborná 4

Cira Ze Soutoku Vltavy - výborná

Olga Právo Tesáku - výborná 3

Sara Právo Tesáku - výborná 1, CAC

Třída otevřená - psi (pokud někdo má výsledky v této třídě, prosím o zaslání)

Afron Sněžná sovice

Argon Sluneční vrch

Arrash Grow Z Tadeášových domků

Assan Z Tadeášových domků

Ben Zlatá studánka

Tagor Právo Tesáku - výborný 2, res. CAC

Taras Bulba Právo Tesáku - výborný 1, CAC

Třída vítězů - psi

Amír Sluneční vrch - výborný 2, res. CAC

Nabat Právo Tesáku - výborný 1, CAC, BOB, Vítěz Lázní Bělohrad, Národní Vítěz

Pamír Právo Tesáku - neposouzen